Jeg kunne bare ønske..

....
Visste du at i noen land så styres jenter av frykten, frykten for å bli torturert å drept så intens at man må skrike i stillhet dersom man blir seksuelt misbrukt av læreren sin. At for å bestå eksamen, så kan man bli tvunget til å ha et seksuelt samhold med læreren sin. At jenter blir fortalt at de ikke er kloke nok, at de ikke har nok visdom nok til å lære, men kroppen deres kan redde dem. Kroppen deres kan få dem til å bestå, og få en videre utdanning dersom de bruker dette til det de kan. Ufrivillig eller frivillig, kroppen redder dem.Visste du at skoleveien kan være et mareritt for jenter? At på veien til lærdom, så kan de bli utsatt for vold og trusler av menn som stopper dem på gaten. Det farligste en jente kan gjøre er den snarveien for å rekke skolen, det trange smuget kan gjøre så man aldri rekker skolen. Forsøk på voldekt av ukjente, eller - medelever, bekjente.

Visste du at noen jenter må gå på skole i skjul, for at dersom menn vet så kan de risikere det verste. i noen land, så ønskes det ikke at jenter skal kunne gå på skole, for da kan det risikeres at de får vite om sine egne menneskerettigheter, og det anses som en trussel?

Jeg kunne bare ønske at alle jenter hadde rett til utdanning, rett til å lære og ha en fremtid. Ingen skal måtte skrike i skjul, i redsel for at dersom de skriker høyere så kan de risikere å bli misbehandlet. Jeg kunne bare ønske at alle jenter hadde rett til utdanning og rett til et liv hvor de kunne ta sine egne valg uten å møte frykt. Jenter skal ikke måtte være i skjul bare fordi de er jenter. Vi har like høy røst som alle andre.

Voldekt, vold og trusler skal ikke være normalt for jenter noen steder i verden. Når skal verden forstå dette? Utdanning og lærdom er en menneskerettighet. 

Lover skal ikke bli brutt hvert skund. Jenter i allle land skal ha en trygg hverdag, som oss her i Norge. Ty til aksjon! Det ønsker jeg.

Vedta din lov på minlov.no

JEG ER IMOT VOLD PÅ JENTER I SKOLEN

 

// Bilder fra Plan Norge sin kampanje.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits